Stichting Chesed - Over ons

Stichting CHESED is opgericht op 26 augustus 2009. Het doel van de stichting is het verlenen van hulp aan kinderen in het bijzonder in verband met hun opleiding en de financiering daarvan. Daarbij is er sprake van een sterke focus op derde wereldlanden in Afrika, waarbij samenwerking wordt gezocht met zusterorganisaties in deze landen.
 

Stichting Chesed is gevestigd in Lunteren. Met onze zusterorganisatie in Accra werken wij samen met onderwijsinstellingen en de plaatselijke overheid om slimme, maar hulpbehoevende studenten in heel Ghana aan een toekomst te helpen.
 

Wij geven verschillende soorten begeleiding aan studenten om hen succesvol te laten zijn op de Junior High School, Senior High School en de universiteit daarna.

 

 

Investeren in de toekomst

Hiermee investeren wij in het potentieel van deze generatie, en deze studenten zetten zich daarna weer volledig in om Ghana, Afrika en daarmee onze wereld te helpen ontwikkelen. Chesed geeft de jongeren het besef mee dat zij een verschil kunnen maken en dat het verantwoordelijkheden met zich meedraagt. Zij zien hun uiteengespatte dromen weer in zicht komen.